Ballet dancer Sasha Mukhamedov stretching in the classroom

Een dag uit het leven: Sasha Mukhamedov

Een dag uit het leven: Sasha Mukhamedov

BLOCH-ambassadeur Sasha Mukhamedov biedt een exclusief inkijkje in haar schitterende danscarrière!

Als dochter van ballet legendes Irek Mukhamedov (Bolshoi en Royal Ballet alumnus) en Masha Mukhamedov (voormalig Bolshoi Principal en solist), is het geen wonder dat danseres Sasha Mukhamedov werd geïnspireerd om in hun voetsporen te treden.

"Ik ben opgegroeid in een balletfamilie, dus ik ben er altijd door omringd geweest", onthult ze. “Vroeger deed ik dat altijd dans rond het huis toen ik klein was, maar het was toen ik mijn eerste echte podiumervaring had op 13-jarige leeftijd dat ik dacht: dit is het, ik wil ballerina worden.

Mukhamedov begon haar balletreis met privéles van haar beroemde moeder en heeft sindsdien met succes haar eigen ster binnen de industrie gemaakt. Hij werd met name eerste solist bij Het Nationale Ballet in 2016 en trad in juli 2019 voor het laatst toe tot het San Francisco Ballet als solist. De professional heeft ook verschillende dansprijzen in de wacht gesleept — waaronder 'meest veelbelovende danser' bij de balletcompetitie in Varna in 2008 en een bronzen medaille bij de Youth America Grand Prix 2007.

We gingen zitten met de BLOCH-ambassadeur om erachter te komen hoe ze haar lichaam en geest klaarstoomt voor een uitstekende dansrol, haar persoonlijke carrièrehoogtepunten en natuurlijk haar favoriete BLOCH-producten waar ze gewoon niet zonder kon dansen!

Hoe ziet uw dagelijkse routine eruit?

Ik sta om 8 uur 's ochtends op en ik neem 's ochtends graag de tijd en eet een goed ontbijt voordat de balletles om 10 uur begint. Vanaf dat moment hangt het allemaal af van welke voorstelling ik heb. Meestal ben ik overdag in en uit de repetities en eindig ik rond 18.00 uur, hoewel ik soms geluk heb en vroeg klaar ben, zodat ik wat meer van mijn avond kan genieten.

Sasha Mukhamedov

Hoe bereid je je voor op een groot optreden?

Er gaat veel repetitietijd zitten in de voorbereiding op een grote rol - ik deed net mijn debuut van Swan Lake in april, waarvoor ik in januari begon te repeteren. Ik ga ook graag naar YouTube om te zien hoe andere ballerina's de rol vervullen en om te zien wat ik leuk vind en wat ik kan veranderen om het mijn eigen te maken. Op de dag van de show hou ik er niet van om veel te repeteren, net genoeg zodat ik mijn spieren kan voelen, en dan ontspan ik thuis een paar uur voordat ik terugkeer naar het theater en mezelf in de rol van danser stort.

Hoe verzorg jij je voeten?

Na lange dagen dansen van 10.00 uur tot 18.00 uur. Ik doe vaak een voetbad. Ik vul een emmer met warm water en voeg ongeveer 1/2 kopje of een kopje appelciderazijn toe en het werkt als magie! Als je Epsom Salt toevoegt werkt het nog beter. Ik week 15 tot 20 minuten voordat ik naar bed ga en het verfrist mijn voeten echt voor de volgende dag.

Hoe ziet uw trainingsregime eruit om u fit en gezond te houden?

Voor mij gaat het er echt om ballet klas - als balletdansers is het onze natuurlijke manier van opleiding - dus ik denk dat het heel belangrijk is om je best te doen, te beginnen bij de barre. Zelfs als je moe bent, een goed barre sessie gaat een lange weg. Ik hou ook van yoga, dus meestal als we twee vrije dagen hebben, ga ik graag op een van die dagen naar een yogales om het lichaam het gevoel te geven dat ik die dag een verschil heb gemaakt.

Sasha Mukhamedov

Wat zijn jouw favoriete BLOCH-producten aller tijden?

Zeker mijn BLOCH Warming-up slofjes! Het zijn de allerbeste laarzen om je voeten warm te houden. 

Wat is jouw favoriete BLOCH turnpakje en waarom?

Op dit moment is het een van de Mirella maillots, met kapmouwtjes en bloemengaas. Ik hou van de vorm en het is super vrouwelijk.

Welke BLOCH schoenen draag jij en wat vind je er leuk aan?

Ik draag momenteel de Eurostretch Stretch Split Sole Pointe-schoen. Ik ontdekte deze stijl toen ik een nieuwe spitzen* moest laten passen door een professionele BLOCH spitzenzetter. Vanaf het moment dat ik ze paste, voelden ze comfortabel aan en pasten ze perfect bij de vorm van mijn voet!

Sasha Mukhamedov dancing en pointe in her BLOCH Pointe Shoes

Welk advies zou je geven aan jonge aspirant-dansers die in jouw voetsporen willen treden?

Als je op het podium komt, presteren elke show alsof het je laatste is, want dan geef je echt precies wat je moet geven, en wanneer de liefde voor wat je doet echt tot uiting komt.

Wat is tot nu toe het hoogtepunt van je carrière geweest?

Ik zal mijn debuut van Nikiya, een tempeldanseres uit La Bayadère, nooit vergeten. Dit was een ballet waar ik altijd van heb gehouden en waar ik altijd van heb gedroomd, dus toen ik eindelijk de kans kreeg om de rol te dansen, was het echt een droom die uitkwam.

Tot slot, wat is het volgende voor jou?

Deelnemen aan San Francisco Ballet is een opwindende nieuwe uitdaging voor mij, omdat ze in Amerika heel anders werken dan in Europa. Ik wil zien wat ik van hen kan leren en hoe ik de Amerikaanse stijl in mijn dansen kan brengen.

*We raden je aan om elke keer dat je een nieuw paar spitzen koopt, je te laten passen door onze professionele BLOCH-spitsschoenen om er zeker van te zijn dat ze perfect passen. Een afspraak moet zijn geboekt voorafgaand aan elke aanpassing. 

Shop de volledige BLOCH danskleding bereik nu!