Ballet dancer Yasmine Naghdi performing en pointe on stage

Een dag in het leven: Yasmine Naghdi

Een dag in het leven: Yasmine Naghdi

Hoofddanseres en BLOCH-ambassadeur Yasmine Naghdi onthult een exclusief inzicht in haar oogverblindende danscarrière!

Een succes worden binnen de dans industrie vereist kracht, uithoudingsvermogen en niet-aflatende vastberadenheid - iets dat de directeur van The Royal Ballet Yasmine Naghdi is het levende bewijs van. De professionele danseres en BLOCH-ambassadeur begon haar ballet loopbaantraining aan de Royal Ballet School, White Lodge en Upper School, en is sindsdien doorgegroeid naar de rangen van ballet, met opmerkelijke rollen als Julia in Romeo & Julia, Odette/Odile in Swan Lake en Sugar Plum Fairy in The Nutcracker.

We spraken met Naghdi om erachter te komen hoe een typische dag voor haar is, hoe ze zich voorbereidt op een grote dag uitvoering, evenals haar must-have BLOCH-producten!


Wanneer wist je dat je balletdanser wilde worden?

Als kind kon ik nooit stil zitten, ik moest altijd in beweging zijn. Ik begon met gymnastiek toen ik vijf was, maar mijn ouders raakten in paniek toen ze me tegen de tijd dat ik zeven was, backflips zagen doen! ik heb het eerst geprobeerd ballet omdat mijn beste vriend lessen volgde en ik er meteen verliefd op werd. Dansen gaf me inspiratie en was een geweldige manier om mezelf uit te drukken. Toen ik eenmaal voelde dat mijn balletdocenten in mij geloofden en ik goede rollen begon te krijgen in de uitvoeringen van The Royal Ballet School, gaf dit me het vertrouwen om in mezelf te geloven. Door het positieve werkproces streefde ik ernaar om elke dag beter te worden. Opleiding is een lang en moeilijk proces met veel hindernissen en tegenslagen, dus je moet mentale kracht en zelfmotivatie opbouwen.


Hoe ziet jouw dagelijkse routine eruit?

Ik arriveer om 9.30 uur bij het Royal Opera House en ga naar mijn kleedkamer om me voor te bereiden op de bedrijfsles en de komende dag. Ik doe van tevoren Pilates of ga gewoon rechtstreeks naar de studio om mijn warming-up en stretching te doen. De les begint om 10.30 uur en eindigt om 11.45 uur. Ik heb een pauze van 15 minuten en ga dan rechtstreeks naar een andere studio om met mijn coach te werken en te repeteren voor komende rollen. Als ik een avondvoorstelling heb, ben ik om 17.30 uur klaar met repeteren. en vroeg eten, anders mag ik tot 18.30 uur blijven repeteren. waarna ik naar huis ga om te ontspannen.

Ballet dancer Yasmine Naghdi in her dressing room

Hoe bereid je je voor op een groot optreden?

Als ik klaar ben met mijn middagrepetities, eet ik een voedzame maaltijd om me energie te geven voor een optreden, en ga ik vervolgens naar mijn kleedkamer om mijn make-up te doen. Als ik een specifiek kapsel nodig heb - zoals de rollen van Sugar Plum Fairy of Juliet - dan komt een lid van ons geweldige pruikenteam naar mijn kleedkamer om mijn haar te doen. Terwijl ik me klaarmaak, bereid ik mijn voeten voor met mijn BLOCH Warm Up slofjes en een alles-in-één warming-up outfit, voordat je naar de studio gaat om te stretchen. Zodra ik het warm heb, ga ik terug naar mijn kleedkamer, trek mijn koud of kostuum en ga naar het podium. Hier kom ik in mijn zone omdat ik niet graag te lang in de coulissen wacht. Een paar minuten voordat ik het podium op moet, jog ik van mijn kleedkamer naar de coulissen, dan is het klaar, stabiel, gaan!

Kun je enkele van je persoonlijke carrièrehoogtepunten delen?

De eerste danste Olga in John Cranko's Onegin toen ik lid was van het corps de ballet. Een ander was Julia aan het dansen in Kenneth Macmillan's Romeo & Julia toen ik solist was, evenals Aurora in Schone Slaapster toen ik net gepromoveerd was tot eerste solist. Mijn opvallende moment was Odette/Odile erin dansen Zwanenmeer toen ik net was gepromoveerd tot hoofdballerina.

Hoe verzorg jij je voeten?

Ik heb nooit pedicures omdat ik de huid van mijn hiel en tenen hard wil houden, zodat ze goed gedempt aanvoelen als ik dans spitzen. Ik oefen graag barre in sokken, zodat ik de spieren in mijn voeten goed kan voelen werken. Ik doe altijd centrumwerk op spitzen om ervoor te zorgen dat mijn spieren goed worden geactiveerd voor een volledige repetitiedag. Het enige waar ik last van heb, zijn gekneusde grote teennagels, dus ik vul ze altijd met een Kussen met grote teen - ze redden mijn teennagels!

Ballet dancer Yasmine Naghdi performing on stage

Hoe ziet je trainingsregime eruit?

Dagelijkse bedrijfsles bestaande uit barre- en centrumwerk, Pilates en werken in de oefenstudio met een coach als ik aan specifieke gebieden op mijn lichaam moet werken. Een ballet zoals Don Quichot of Vuurvogel vereist veel sprongen, dus ik kan werken aan het versterken van de spieren die nodig zijn om te springen. Ik zal ook werken met gewichten in de sportschool om zwakkere gebieden aan te pakken die aandacht nodig hebben. 

Wat zijn je favoriete BLOCH-producten?

BLOCH leggings zijn echt gaaf! Ze zijn zo flatterend en ik hou van de sportieve look. Ik hou ook van mijn BLOCH Weerstandsband omdat het de perfecte kracht is voor de voetoefeningen die ik voltooi voordat de repetitiedag begint.


Welke BLOCH-schoenen draag jij?

Ik draag op maat gemaakte BLOCH pointe-schoenen afgestemd op mijn specificaties. ik heb Erfenis zolen* omdat ze de beste stabiliteit bieden als je plat op één been balanceert. Mijn schoenen lijken erg op de Serenade Pointe-schoen Ik droeg vroeger als student aan The Royal Ballet School.

Dancer Yasmine Naghdi wearing her pointe shoes

Welke stijl van BLOCH turnpakje is jouw favoriet?

Mijn favoriete turnpakje komt uit de nieuwe collectie van BLOCH. Het is lila met een ritssluiting aan de voorkant en een bloemenpatroon aan de achterkant. De stijl is comfortabel en ziet er zeer elegant uit.

*We raden u aan om elke keer dat u een nieuw paar spitzen koopt, u te laten passen door onze professionele BLOCH-spitsschoenen om er zeker van te zijn dat ze perfect passen. Een afspraak moet zijn: geboekt voorafgaand aan elke aanpassing. 

Shop Yasmine's favorieten en de volledige BLOCH danskleding bereik nu!