Ballet dancer Yasmine Naghdi performing en pointe on stage

Een dag uit het leven: Yasmine Naghdi

Een dag uit het leven: Yasmine Naghdi

Eerste danseres en BLOCH-ambassadeur Yasmine Naghdi onthult een exclusief kijkje in haar oogverblindende danscarrière!

Een succes worden binnen de dans de industrie vereist kracht, uithoudingsvermogen en niet-aflatende vastberadenheid - iets dat Principal of The Royal Ballet Yasmine Naghdi is het levende bewijs van. De professionele danseres en BLOCH-ambassadeur begon haar ballet carrière opleiding aan The Royal Ballet School, White Lodge en Upper School, en is sindsdien gestegen door de rangen van ballet, het dansen van opmerkelijke rollen als Juliet in Romeo & Juliet, Odette/Odile in Swan Lake en Sugar Plum Fairy in The Nutcracker.

We spraken met Naghdi om erachter te komen hoe een typische dag voor haar eruitziet, hoe ze zich voorbereidt op een grote prestatie, evenals haar must-have BLOCH-producten!


Wanneer wist je dat je balletdanser wilde worden?

Als kind kon ik nooit stil zitten, ik moest altijd in beweging zijn. Ik begon met turnen toen ik vijf was, maar mijn ouders raakten in paniek toen ze me backflips zagen doen tegen de tijd dat ik zeven was! Ik heb het eerst geprobeerd ballet omdat mijn beste vriend lessen volgde en ik er op slag verliefd op werd. Dansen heeft me gegeven inspiratie en was een geweldige manier om mezelf uit te drukken. Toen ik eenmaal voelde dat mijn balletdocenten in me geloofden en ik goede rollen begon te krijgen in uitvoeringen van The Royal Ballet School, gaf dit me het vertrouwen om in mezelf te geloven. Door het positieve werkproces streefde ik ernaar om elke dag beter te worden. Opleiding is een lang en moeilijk proces met veel hindernissen en tegenslagen, dus je moet mentale kracht en zelfmotivatie opbouwen.


Hoe ziet uw dagelijkse routine eruit?

Ik arriveer om 9.30 uur in het Royal Opera House en ga naar mijn kleedkamer om me voor te bereiden op de bedrijfsles en de komende dag. Ik doe vooraf Pilates of ga gewoon direct naar de studio om mijn warming-up en stretching te doen. De les begint om 10.30 uur en eindigt om 11.45 uur. Ik heb een pauze van 15 minuten en ga dan rechtstreeks naar een andere studio om met mijn coach te werken en te repeteren voor toekomstige rollen. Als ik een avondvoorstelling heb, ben ik om 17.30 uur klaar met repeteren. en vroeg gaan eten, anders kan ik tot 18.30 uur doorgaan met repeteren. waarna ik naar huis ga en ontspan.

Ballet dancer Yasmine Naghdi in her dressing room

Hoe bereid je je voor op een groot optreden?

Zodra ik klaar ben met mijn middagrepetities, eet ik een voedzame maaltijd om me energie te geven voor optreden, en ga dan naar mijn kleedkamer om mijn make-up te doen. Als ik een specifiek kapsel nodig heb - zoals de rollen van Sugar Plum Fairy of Juliet - dan komt een lid van ons geweldige pruikenteam naar mijn kleedkamer om mijn haar te doen. Terwijl ik me klaarmaak, bereid ik mijn voeten voor met mijn BLOCH Warming Up slofjes en een alles-in-één opwarmoutfiT, voordat je naar de studio gaat om te stretchen. Zodra ik me warm voel, ga ik terug naar mijn kleedkamer, trek mijn aan koud of kostuum en ga naar het podium. Hier kom ik in mijn zone omdat ik niet graag te lang in de coulissen wacht. Een paar minuten voordat ik het podium op moet, jog ik van mijn kleedkamer naar de coulissen, en dan is het klaar, stabiel, gaan!

Kun je enkele hoogtepunten uit je persoonlijke carrière delen?

De eerste danste Olga in John Cranko's Onegin toen ik lid was van het corps de ballet. Een ander danste Juliet in Kenneth Macmillan's Romeo & Julia toen ik solist was, evenals Aurora in Schone Slaapster toen ik net was gepromoveerd tot eerste solist. Mijn opvallende moment was het dansen van Odette/Odile Zwanenmeer toen ik net was gepromoveerd tot eerste ballerina.

Hoe verzorg jij je voeten?

Ik ga nooit naar een pedicure omdat ik de huid van mijn hiel en tenen hard wil houden, zodat ze goed opgevuld aanvoelen als ik dans spitzen. Ik oefen graag barre in sokken, zodat ik de spieren in mijn voeten goed kan voelen werken. Ik doe altijd centraal werk op spitzen om ervoor te zorgen dat mijn spieren goed worden geactiveerd voor een hele dag repeteren. Het enige waar ik last van heb, zijn gekneusde grote teennagels, dus ik bescherm ze altijd met een Kussen voor grote teen - ze redden mijn teennagels!

Ballet dancer Yasmine Naghdi performing on stage

Hoe ziet uw trainingsregime eruit?

Dagelijkse bedrijfsles bestaande uit barre- en centrumwerk, Pilates en werken in de oefenstudio met een coach als ik aan specifieke delen van mijn lichaam moet werken. Een ballet zoals Don Quichot of Vuurvogel vereist veel sprongen, dus ik kan werken aan het versterken van de spieren die nodig zijn om te springen. Ik werk ook met gewichten in de sportschool om zwakkere gebieden aan te pakken die aandacht nodig hebben. 

Wat zijn jouw favoriete BLOCH-producten?

BLOCH leggings zijn echt gaaf! Ze zijn zo vleiend en ik hou van de sportieve look. Ik hou ook van mijn BLOCH weerstandsband omdat het de perfecte kracht is voor de voetoefeningen die ik doe voordat de repetitiedag begint.


Welke BLOCH schoenen draag jij?

Ik draag op maat gemaakte BLOCH spitzen afgestemd op mijn specificaties. Ik heb Erfenis zolen* omdat ze de beste stabiliteit bieden bij plat op één been balanceren. Mijn schoenen lijken erg op de Serenade Pointe-schoen Ik droeg vroeger als student aan The Royal Ballet School.

Dancer Yasmine Naghdi wearing her pointe shoes

Welk model BLOCH turnpakje is jouw favoriet?

Mijn favoriete turnpakje komt uit de nieuwe collectie van BLOCH. Het is lila met een ritssluiting aan de voorkant en een bloemmotief aan de achterkant. De stijl is comfortabel en ziet er erg elegant uit.

*We raden je aan om elke keer dat je een nieuw paar spitzen koopt, je te laten passen door onze professionele BLOCH-spitsschoenen om er zeker van te zijn dat ze perfect passen. Een afspraak moet zijn geboekt voorafgaand aan elke aanpassing. 

Shop de favorieten van Yasmine en de volledige BLOCH danskleding bereik nu!